Thanks diffordsguide.com for the amazing review of our Bakers Best ! We are very proud that we got a 5+ star rating!

It has been a rollercoaster of a year and we feel like this review is the reward of our hard work. It wasnt possible without the support of our friends and family!

https://www.diffordsguide.com/en-nl/beer-wine-spirits/6201/bakers-best

 

Bakers Best scoort tweemaal zilver op IWSC 2018.

Chef-kok Leon Mazairac proeft de eco jenever van Bakers Best en gaat daarvoor naar de bakker en stokerij, want stokers Chris Rijkenberg en Nico Commandeur halen daar een bijzonder bestanddeel voor hun drank vandaan: oud brood. Hiervan maken de jongens, beiden nog student, hun duurzame, oude jenever. Gemiddeld gooien bakkers aan het eind van de dag dertig procent van hun productie weg, omdat die niet is verkocht. Maar Nico en Chris uit Zaandam verminderen voedselverspilling door dat brood te gebruiken voor een nieuw product: hun brood jenever

BinnensteBuiten op bezoek bij Bakers Best

3fa30d4e-596d-4ccd-99b6-22319131db26


De Stokers maken jenever van retourbrood

De Stokers verzamelen oud brood van lokale bakkers in de regio Alkmaar en Haarlem, dat wordt verwerkt tot eco-jenever. De jenever van onverkocht brood wordt aangeboden in een fles van gerecycled glas. De jenever is tot stand gekomen met hulp van smaakmaker A. Kruijt, meesterdistillateur bij distilleerderij De Tweekoppige Phoenix in Zaandam.

Lees meer ...

Laatst geupdate: 26 januari 2018